Dakwerken uitvoeren? Vraag online offerte aan.

EPDM plaatsen: voordelen & werkwijze

EPDM is de ideale dakbedekking voor platte daken. Het is gemaakt uit synthetisch rubber. EPDM plaatsen is door de lange levensduur en het geringe onderhoud een goede investering.

 

Waarom EPDM plaatsen?

epdm plaatsen op plat dakSynthetisch rubber leent zich uitstekend voor platte daken. Hieronder ontdek je waarom.

+ Zeer sterk & soepel: door de polymeren in de EPDM is het rubber uitzonderlijk sterk en tegelijkertijd elastisch.

+ Lange levensduur: dit synthetische rubber gaat ongeveer 40 jaar mee.

+ Prijs: dit materiaal is goedkoper dan de meeste dakbedekkingsmaterialen.

+ UV-bestendig: met dit materiaal wordt je beschermd tegen invloeden van de zon.

 

+ Scheurvrij: EPDM zal niet scheuren.

+ Onderhoudsvrij: het is een onderhoudsvrij materiaal. Beschadigingen kunnen met folie hersteld worden.

+ Wortelbestendig: wortels krijgen hier geen kans. Daardoor is het de ideale ondergrond voor groendaken.

+ Milieuvriendelijk: de productie van EPDM is minder milieubelastend in vergelijking met andere dakbedekkingsmaterialen, omwille van de lagere energiekosten. Daarnaast kan dit materiaal ook gerecycleerd worden.

+ Thermisch stabiel: tussen de -50°C en de 130°C blijft EPDM stabiel.

+ Beloopbaar in alle seizoenen: zowel tijdens de winter als de zomer kan je op een EPDM-dak wandelen. Deze bedekking ondervindt geen invloed van vrieskou of intense hitte.

 

Werkwijze aanbrengen van EPDM

EPDM kan zowel voor een nieuwbouw als een renovatie gebruikt worden. In bepaalde gevallen kan je dit synthetische rubber zelfs rechtstreeks over de oude dakbedekking plaatsen. Het aanbrengen van EPDM bestaat uit verschillende stappen:

 

Tip: de plaatsing laat je best over aan een professionele dakwerker. Zo vermijd je dat de folie opnieuw moet gelegd worden en gaat de EPDM extra lang mee.
Kom hier gratis & vrijblijvend in contact met erkende dakwerkers uit uw regio.


1) Voorbereiding
: in sommige gevallen moet de oude dakbedekking inclusief dakrand verwijderd worden. Voor je de EPDM kan plaatsen, moet er een kimfixatie worden aangebracht om het lostrekken door krimpen en scheuren te vermijden. Dit wordt aangebracht in de hoeken.

 

2) Plaatsen van de folie: het plaatsen van de folie zelf kan op vier verschillende manieren. EPDM plaatsen kan door middel van ballast, lijm en mechanische bevestiging boven of onder de EPDM-folie.

EPDM plaatsen op platte daken

 

3) Afwerking: de afwerking is heel belangrijk. De EPDM-folie moet gevulkaniseerd worden op de kimfixatie. Let op de afwerking van de details om waterlekken te voorkomen. Ook de randen dienen goed afgewerkt te worden. Hiervoor kan je vormfolie gebruiken.

 

Prijs EPDM plaatsen

EPDM plaatsen kost € 60 – € 80/vierkante meter, inclusief materiaal, btw en arbeidskosten. Deze prijs is exclusief het plaatsen van bijhorende isolatie. Gaat het over een renovatie en moet de oude dakbedekking verwijderd worden? Dan mag je al snel op € 150 à € 200/vierkante meter rekenen.

Een professionele plaatsing is toch sterk te overwegen. De kosten die een verkeerde plaatsing met zich meebrengen, kunnen hoger oplopen dan de kost van een professionele plaatsing.