Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakvernieuwen.nl
banner image

Dak renoveren prijs

Is je dak aan een renovatie toe? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd naar de prijs om je dak te renoveren. Die kosten verschillen sterk per type dakrenovatie, de gebruikte materialen, … Op welke gemiddelde prijs per m² om je dak te vernieuwen mag je rekenen? Hoe kan je die kosten voor je dakrenovatie drukken? En op welke valkuilen moet je zeker letten? Je leest het allemaal in dit artikel!

Ga snel naar:
Prijs per type dakrenovatie
Hoe prijs dakrenovatie drukken?
Mogelijke risico’s en valkuilen
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Hoeveel kost een dak vernieuwen?

De prijs per m² om je dak te vernieuwen hangt vooral af van het type dakrenovatie, het soort dak (plat of schuin), de gebruikte materialen, de arbeidskosten van je dakwerker, … Gemiddeld kan je rekenen op de volgende prijzen per m² voor je dak te renoveren:

Type dakrenovatieGemiddelde prijs per m² (excl. btw)
Dakbedekking vernieuwen€ 20 à 200
Dak isoleren€ 20 à 100
Overzetdak plaatsen€ 50 à 65
Dakconstructie vernieuwen€ 175 à 500

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. De kosten voor jouw dakrenovatie variëren naargelang de staat en de bereikbaarheid van je dak, de totale oppervlakte, … Daarom vraag je het best voorstellen aan bij meerdere dakwerkers actief in je buurt. Zo kan je voor je dak te renoveren zowel prijzen, adviezen, materialen, uitvoertermijnen, … gericht vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

Prijs per type dakrenovatie

Vooral het type dakwerkzaamheden bepaalt in grote mate de kosten voor de renovatie van je dak. We zetten de verschillende mogelijkheden kort op een rij:

 

1. Prijs dakbedekking vernieuwen = € 20 à 200 per m², excl. btw

prijs renovatie dak

Is je dakconstructie nog in een goede staat en heb je al dakisolatie? Dan volstaat het doorgaans om alleen je dakbedekking te vernieuwen als die aan vervanging toe is. De kosten voor zo’n renovatie van je dak hangen vooral af van je type dak en de dakbedekking die je kiest. Zo betaal je voor dakpannen € 30 à 60 per m², terwijl de prijzen voor leien variëren van € 65 à 120 per m².  Een kort overzicht van de mogelijkheden:

 • Dakbedekkingen voor schuine daken: dakpannen, leien, dakplaten, rieten dakbedekking, zinken dakbedekking, groendak, …
 • Dakbedekkingen voor platte daken: EPDM, roofing, PVC dakbedekking, groendak, …

BELANGRIJK: benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen voor jouw dakrenovatie met een nieuwe dakbedekking? Je kan gratis advies en prijzen op maat aanvragen bij verschillende dakwerkers actief in je buurt via onze offertepagina. Start je aanvraag hier.

 

2. Prijs dak isoleren = € 20 à 100 per m², excl. btw

renovatie dak prijs

Je dakbedekking vernieuwen kan ook het uitgelezen moment zijn om je hellend of plat dak langs buiten te isoleren. Zo bespaar je flink op je energiefactuur. Bij een plat dak is langs buiten isoleren de meest aanbevolen methode. De dakconstructie zit dan mee in de isolatieschil en is niet onderhevig aan temperatuurschommelingen. Is de dakbedekking van je hellend dak nog in goede staat? Dan kan je je hellend dak ook vlot en eenvoudig langs binnen isoleren.  Een kort overzicht van de prijzen voor deze dakrenovatie:

 • Hellend dak isoleren: 20 à 60 euro per m², excl. btw en afwerking
 • Plat dak isoleren: 45 à 100 euro per m², excl. btw en incl. afwerking

BELANGRIJK: welke isolatiemethode en -materiaal is het meest geschikt voor jouw dak? Is je dakbedekking of -constructie ook (deels) aan vervanging toe? Een vakman actief in je buurt geeft je graag advies op maat van jouw situatie. Start je aanvraag hier.

 

3. Prijs overzetdak plaatsen = € 50 à 65 per m², excl. btw

dak renoveren prijs overzicht

Wil je je dak vernieuwen en eventueel ook isoleren? In plaats van een volledige dakrenovatie kan je ook een nieuw dak over je bestaande dak laten plaatsen.  Zo’n overzetdak kost beduidend minder dan een volledige dakrenovatie en de plaatsing van deze lichtmetalen dakelementen gaat ook snel. Let op: een overzetdak plaatsen is alleen mogelijk als je huidige dakbedekking vlak en stevig is (geen dakpannen bv.) en je dakconstructie in goede staat is. Er is ook een minimale hellingshoek van 10 graden nodig.

BELANGRIJK: benieuwd of een overzetdak mogelijk is bij jouw woning? En hoeveel het ongeveer zou kosten om je dak op deze manier te renoveren? Je kan gratis advies en prijzen op maat aanvragen bij verschillende dakwerkers actief in je buurt via onze offertepagina. Start je aanvraag hier.

 

4. Prijs dakconstructie vernieuwen = € 175 à 500 per m², excl. btw

dak renoveren kosten

In de meeste gevallen volstaat het bij een dakrenovatie om de dakbedekking te vervangen en eventuele dakisolatie te plaatsen. Is je dakconstructie echter aangetast door vocht of houtworm? Of is die draagstructuur niet meer stabiel door een te zware belasting of foutieve constructie? Dan is het ook nodig om die dakconstructie (deels) te vernieuwen. De kosten voor zo’n dakrenovatie verschillen sterk volgens de situatie: moet de muurplaat ook vervangen worden? Is een gedeeltelijke vervanging van de draagstructuur een optie?

BELANGRIJK: het is essentieel om je dakconstructie te laten inspecteren door een ervaren dakdekker. Die kan perfect inschatten of je dakcontructie deels of volledig aan vervanging toe is. Je kan gratis advies aanvragen bij gespecialiseerde dakwerkers actief in je buurt via onze offertepagina. Start je aanvraag hier.

 

Vergelijken loont: vraag prijsvoorstellen aan bij meerdere dakwerkers!

Is het tijd om je dak te renoveren? De prijs van je dakrenovatie kan flink verschillen van dakdekker tot dakdekker. Bovendien is elk project anders en kunnen ook de adviezen, voorgestelde materialen en afwerkingen, … variëren per vakman. Elke dakdekker heeft namelijk zijn eigen mening en ervaring. Kortom, wil je zowel de kosten voor je dakrenovatie als adviezen vergelijken voor een helder zicht op je mogelijkheden? Vraag dan zeker verschillende offertes aan bij meerdere gespecialiseerde dakwerkers.

Gratis voorstellen aanvragen? Dat kan snel, eenvoudig en vrijblijvend bij meerdere dakwerkers actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Dak renoveren: hoe prijs drukken?

Een dakrenovatie vergt meestal een grote investering. Toch zijn er verschillende manieren waarop je de prijs om je dak te renoveren kan drukken. We zetten enkele tips op een rij voor een succesvolle én betaalbare dakrenovatie:

 1. Vergelijk de prijsvoorstellen van meerdere van dakwerkers

  Zowel de materiaal-, arbeids- als de verplaatsingskosten kunnen verschillen van dakdekker tot dakdekker. Door de prijsvoorstellen voor je dakrenovatie grondig te vergelijken kan je dus behoorlijk wat geld uitsparen. Merk je grote prijsverschillen voor gelijkwaardige materialen en producten? Bevraag de vakman dan zeker naar naar deze kostenposten.

 2. Kies voor een dakdekker actief in je buurt

  Dakwerkers rekenen doorgaans ook verplaatsingskosten aan. Die kan je heel eenvoudig inperken door samen te werken met een vakman actief in je buurt. Op zoek naar verschillende dakwerkers met de juiste specialisatie die actief zijn in jouw omgeving? Die vind je snel en makkelijk via onze offertepagina.

 3. Kijk welke werkzaamheden je zelf kan doen

  Voor een optimaal eindresultaat zonder fouten, lekkages, … laat je je dakrenovatie beter over aan een specialist. Toch kan je gerust ook zelf de handen uit de mouwen steken om zo de prijs voor je dak te renoveren in te perken. Je kan bv. eventueel zelf je oude dakbedekking verwijderen, het puin zelf wegbrengen, … Maak hierover goede afspraken met je vakman!

Meerdere dakwerkers actief in je buurt contacteren? Je kan gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen voor je dakrenovatie aanvragen bij verschillende vakmannen via onze offertepagina.

 

Mogelijke risico’s en valkuilen

Bij een groot project als een dakrenovatie kan je voor onaangename verrassingen komen te staan, zowel op het gebied van de uitvoering als bij de eindafrekening. Wil je optimaal en correct je dak renoveren tegen de juiste prijs? Dan vermijd je het best de volgende valkuilen:

 • Verkeerde specialisatie van de dakdekker: niet elke vakman is gespecialiseerd in elk type dakwerken. Sommige dakwerkers plaatsen bv. vooral nieuwe dakconstructies terwijl andere veel ervaring hebben met het plaatsen van EPDM, roofing, … op platte daken. Zorg er dus voor dat je een vakman kiest met de juiste specialisatie. Vraag de dakwerkers gerust ook naar hun eerdere realisaties om hun expertise in te schatten.
 • Uurprijs in plaats van totaalprijs: de uurprijs kan flink verschillen per dakdekker, afhankelijk van zijn ervaring en expertise. Als je vakman werkt met een uurprijs, kan je soms de wenkbrauwen fronsen bij het zien van de eindfactuur. Vraag daarom op voorhand naar een totaalprijs voor de renovatie van je dak. Zo heb je de nodige zekerheid over de kosten voor de renovatie van je dak.
 • Dakwerken apart laten uitvoeren: wil je een paar jaar na de vervanging van je dakbedekking nog een dakvenster of extra dakisolatie laten plaatsen? Dan zal je beduidend meer betalen dan wanneer je deze dakwerken in 1 keer laat uitvoeren. Het loont dus zeker om goed na te denken over het totaalplaatje van jouw dakrenovatie.
 • Onnauwkeurige analyse van je dak: een  geslaagde dakrenovatie staat of valt met een grondige dakinspectie. Laat daarom je dak zeker nakijken door meerdere dakwerkers en vergelijk hun bevindingen. Misschien is een volledige vervanging van je dakbedekking of zelfs je dakconstructie niet nodig en volstaat een gedeeltelijke vernieuwing/versteviging. Zo kan je ook flink besparen op de kosten van je dakrenovatie.
 • Dakgoten en zinkwerk niet laten nakijken: de renovatie van je dak is ook het ideale moment om je dakgoten en zinkwerk te laten inspecteren. Moet je die achteraf nog laten vervangen vanwege een lekkage? Dan zal de prijs voor je dak te renoveren een pak hoger liggen.
 • Problemen met de planning van je dakrenovatie: dakwerkers hebben doorgaans een drukke agenda. Bovendien zijn ze ook nog afhankelijk van de weersomstandigheden, mogelijk ziekteverlof van personeel, … Vermijd daarom problemen met de planning van je dakrenovatie door de werken voldoende vroeg in te plannen en genoeg speling te voorzien.

 

Valkuilen vermijden? Kies de juiste dakdekker voor jouw dakrenovatie!

De beste garantie op een succesvolle dakrenovatie tegen de juiste prijs is samenwerken met een gespecialiseerde dakdekker actief in je buurt. De beste vakman voor jouw project vind je snel en eenvoudig door verschillende voorstellen aan te vragen via onze offerteservice. Zo kan je niet alleen de prijzen voor je dak te renoveren, maar ook adviezen, materialen, uitvoertermijnen, … gericht vergelijken.

De juiste vakman vinden? Ontvang gratis advies en prijzen op maat voor je dakrenovatie bij meerdere dakwerkers actief in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.