Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakvernieuwen.nl
banner image

Dakbedekking kiezen: overzicht van de mogelijkheden

De dakbedekking heeft een grote invloed op het uitzicht van je woning en de levensduur van je dak. In dit artikel vind je een overzicht van de verschillende soorten dakbedekkingen, zowel voor hellende als platte daken.

Snel naar: dakpannenleienrietEPDMroofing – groendak

 

Populaire dakbedekkingen voor hellende daken

dakpannen plaatsing Dakpannen

Dakpannen zijn een klassieker op het vlak van dakbedekking. Door de grote keuzemogelijkheid qua vorm, afmetingen, kleuren en afwerking kan je zelf in grote mate de look van je pannendak bepalen.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen keramische en betonnen dakpannen. Deze laatste zijn goedkoper, maar gaan wel iets minder lang mee.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en prijzen van dakpannen? Je leest er meer over in dit artikel.

 

 

 

dakbedekking met leien Leien dakbedekking

Bij leien als dakbedekking is er een groot verschil tussen natuurleien en kunstleien. Natuurleien hebben als voordeel ten opzichte van de varianten uit kunststof dat ze veel langer meegaan.

Kunstleien bereiken misschien iets minder goed de authentieke look van natuurleien, maar de kostprijs per m2 ligt wel een pak lager.

Meer te weten komen over de voordelen en de prijs per m2 van leien als dakbedekking? Ontdek er hier meer over.

 

 

 

dakbedekking riet Rieten daken

Als je een authentieke dakbedekking met een lange levensduur wil, dan is een rieten dak zeker een optie. Er zijn twee manieren om rieten daken te construeren: de open en gesloten constructie.

Bij de open constructie is het riet van binnenin de woning nog zichtbaar, bij de gesloten variant wordt het riet op isolatieplaten aangebracht.

Wil je meer info over beide constructies, het onderhouden en prijzen van rieten daken? Je vindt er hier meer over.

 

 

 

Naast de hierboven genoemde soorten dakbedekkingen zijn er natuurlijk nog andere mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zinken daken of dakpanplaten.

 

Ben je op zoek naar een vakman voor het plaatsen van een nieuwe dakbedekking of het renoveren van een oude bedekking? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele dakwerkers. Klik hier om prijsvoorstellen op maat te ontvangen.

Om prijzen aan te vragen voor rieten daken is er een aparte offertepagina.
Deze vind je hier.

 

 

Welke bedekking voor plat dak kiezen?

Plat dak EPDM, hellend zinken dak

EPDM

EPDM is een populaire dakbedekking voor platte daken. Het is elastisch, waardoor het niet snel zal scheuren door krimp- en uitzetspanningen van het dak. Eventuele beschadigingen kunnen makkelijk hersteld worden.

Andere troeven van EPDM zijn de lange levensduur, de beloopbaarheid en het weinige onderhoudswerk.

Wil je meer te weten komen over de plaatsing en prijzen van EPDM op platte daken? Ontdek er hier meer over.

 

 

 

roofing platte daken Roofing als dakbedekking

Roofing is een goedkoop alternatief voor EPDM.

Roofing, dat ook als bitumen bekendstaat, is wel moeilijker te plaatsen (het wordt met een brander aangebracht) en raakt makkelijker beschadigd dan EPDM.

Als men voor de dakbedekking moet kiezen voor roofing of EPDM, dan valt de voorkeur omwille van bovengenoemde verschillen vaak op de laatste mogelijkheid.

Het prijsvoordeel kan namelijk de gebreken van roofing niet compenseren.

 

 

Ben je op zoek naar een professionele dakwerker voor het plaatsen van een nieuwe dakbedekking of voor een renovatie van je plat dak? Via de offerteservice kan je prijsvoorstellen op maat van jouw project aanvragen. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de interessantste aanbieding ontdekken.
Klik hier om prijzen op maat te ontvangen.

 

 

Het groendak: een alternatieve dakbedekking

Wil je een originele dakbedekking, dan kan je zeker een groendak overwegen. Hierbij komen er allerlei soorten vegetatie op je dak te liggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan planten, struiken en kruiden. Deze extra beschermingslaag voor de dakconstructie heeft een isolerende werking. Groendaken kunnen zowel bij hellende als platte daken toegepast worden.

dakbedekking groendak

Er zijn wel enkele aandachtspunten bij het plaatsen van groendaken. Hou er bijvoorbeeld rekening mee dat de dakconstructie stevig genoeg moet zijn om het bijkomende gewicht te kunnen verdragen. Daarnaast zal het bij dit type dak ook moeilijker zijn om eventuele lekken op te sporen en er moet ook een stabiele onderlaag voorzien worden, bijvoorbeeld EPDM.

Meer info over de soorten groendaken, hun opbouw en de prijzen per m2 vind je in dit artikel.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.