Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakvernieuwen.nl
banner image

Mos op rieten dak verwijderen: prijs & technieken

Het is belangrijk om het mos op je rieten dak regelmatig te verwijderen. Mosgroei is ontsierend en verkleint de levensduur van je dak. Er bestaan twee technieken om het mos te verwijderen.

 

Waarom je rietdak ontmossen?

Mos tijdig verwijderen is belangrijk voor de levensduur van rieten daken. Een slecht onderhouden dak gaat namelijk minder lang mee. Dat komt omdat mos ervoor zorgt dat je rietdak langer tijd nodig heeft om te drogen.

Een strooien dak moet in principe droog blijven. Regelmatig ontmossen zorgt ervoor dat je dak tot wel tien jaar langer meegaat. Je rieten dak schoonmaken loont.

 

Prijs mos op rieten dak verwijderen

De prijzen om mos op je rieten dak te laten verwijderen door een professionele firma, bedragen tussen de € 700 à € 1400.

De kostprijs is afhankelijk van de oppervlakte van de dakbedekking, de hellingsgraad en de vervuilingsgraad. Deze klus laat je best uitvoeren door een ervaren rietdekker. Vraag hier vrijblijvend prijzen op maat aan.

 

Mossen verwijderen op rieten dakbedekking: technieken

Het onderhoud van het rieten dak is werk voor een rietdekker. Afhankelijk van de vervuilingsgraad van het dak, zal hij kiezen voor één van de twee technieken.

 

Het mos uitkammen
Een erg bemost rietdak zal eerst uitgekamd worden. De rietdekker verwijdert hiermee de algen, het mos en eventueel ander vuil uit het dak.

 

Injecteren met kwats
Een andere veelgebruikte methode is het bespuiten van het riet met een anti-mosmiddel. Hiervoor gebruikt men vaak kwats. Kwats (of kwaternaire ammoniumverbindingen) breekt de celwanden van algen, mos en schimmels af.

Hierdoor sterven ze langzaam. Je kan tijdens een grote onderhoudsbeurt je rietdak preventief laten behandelen tegen mos en algen.

 

mos verwijderen op rietdak prijs

 

Kan je mos en algen voorkomen?

Je kan je rieten dakbedekking preventief laten behandelen met een anti-mosmiddel. Daarnaast zijn er een aantal zaken die de mosgroei in de hand werken. Rieten daken die permanent in de schaduw staan, hebben sneller last van mos.

Algen en mossen vind je dan ook vooral terug op de noordelijke kant van het dak. Op deze kant is er dan ook minder zon. Daken met een lagere hellingshoek zullen sneller last krijgen van mos, dan rietdaken met een steilere hellingshoek.

 

Rendement van een ontmossing

De kost van het onderhoud rendeert zeker en vast. Een regelmatige ontmossing van je rieten dak zorgt ervoor dat het maar liefst tien tot vijftien jaar langer meegaat. Als je daar tegenover de prijzen plaatst van een regelmatig onderhoud, is de rekening snel gemaakt.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een erkend dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.