Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakvernieuwen.nl
banner image

Nieuw dak

Als de structuur van je dak beschadigd is of je wil een huis grondig renoveren, dan kan je een nieuw dak plaatsen. Het dak vernieuwen is een stevige klus waarbij je heel wat mogelijkheden hebt.

 

Drie mogelijkheden om je dak te vernieuwen

De omvang van de vernieuwing van het dak hangt uiteraard af van de staat van het dak en je wensen voor het uitzicht van het dak. Hier vind je alvast enkele mogelijkheden voor het plaatsen van een nieuw dak en voor het renoveren van een dak.

 

1. Nieuwe dakconstructie

Als je te maken hebt met gordingen die door vocht of insecten zijn gaan rotten, dan zal je het hele dak moeten vernieuwen omdat de veiligheid van de dakconstructie in het gedrang komt. Als de balken van je dakconstructie doorzakken door een te zware belasting of een constructiefout, dan is een volledige dakvernieuwing echter niet altijd noodzakelijk. Soms kunnen enkele balken ter versteviging van de constructie dan volstaan.

nieuw dak

Als de muurplaat, de horizontale houten balk net onder het dak die instaat voor de gewichtverdeling, met rot te maken heeft, dan kan deze ook vernieuwd worden. Hiervoor moet eerst een deel van de dakbedekking en het dakbeschot verwijderd worden. Vervolgens worden de gordingen licht opgeheven om het verrotte deel van de muurplaat te verwijderen en de nieuwe muurplaat met chemische ankers aan de gevel te bevestigen.

Prijs: de prijs voor het vervangen van de muurplaat van een gordingendak met dakpannen en een dakbeschot van 1 meter begint vanaf ongeveer 600 euro per strekkende meter. Voor een leien dakbedekking zal de prijs nog wat hoger liggen.

 

2. Dakbedekking vernieuwen

vernieuwing dakbedekking Als de constructie van het dak nog in orde is, hoef je geen volledig nieuw dak te plaatsen. Je kan bijvoorbeeld ook alleen de dakbedekking vernieuwen. Deze krijgt namelijk heel wat te verduren onder de weersomstandigheden en kan dus na verloop van tijd tekenen van slijtage vertonen.

De mogelijkheden voor de bedekking van het dak zijn erg uitgebreid: je kan bijvoorbeeld kiezen voor klassiekers als dakpannen of leien. Bij platte daken zijn een groendak en EPDM dakbedekking populaire keuzes.

 

Prijs: voor het vervangen van klassieke dakpannen zonder isolatie begint de prijs vanaf 25 per vierkante meter. Het vervangen van leien zonder isolatie kan vanaf ongeveer 30 euro per vierkante meter. De prijzen voor een groendak beginnen vanaf 45 euro per vierkante meter, voor EPDM als dakbedekking vanaf 60 euro per vierkante meter.

 

3. Overzetdak plaatsen

Bij leien daken is het ook mogelijk om een overzetdak te plaatsen. Hierbij worden er lichtmetalen panelen met behulp van een lattenconstructie bovenop de bestaande dakbedekking geplaatst. Een overzetdak kan vrij snel geplaatst worden.

Prijs: de prijs voor de plaatsing van een overzetdak ligt gemiddeld tussen 50 en 60 euro per vierkante meter.

Wil je een volledig nieuw dak laten plaatsen of een dakrenovatie laten uitvoeren? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen bij professionele dakdekkers. Klik hier voor meer info.

 

 

Isoleren extra voordelig bij een nieuw dak!

Een nieuw dak plaatsen is de ideale gelegenheid om te investeren in een verbeterde isolatie van je woning. Via het dak kan namelijk heel wat warmte verloren gaan. Dakisolatie kan zowel langs binnen als langs buiten aangebracht worden. Er bestaan heel wat materialen voor dakisolatie, waaronder glaswol, isolatieplaten en PUR schuim. Voor dakisolatie langs buiten kiest men in de meeste gevallen voor isolatieplaten.

 

isolatie dak

Ook een onderdak helpt bij de verbetering van de energieprestaties van een woning: het is in feite een extra beschermingslaag tussen de isolatielaag en de dakbedekking. Een onderdak biedt ook bescherming tegen vocht, stof en vuil.

 

Prijs nieuw dak

Een nieuw dak plaatsen is geen goedkope klus. Er komt heel wat bij kijken en er zijn veel verschillende mogelijkheden om het dak te vernieuwen. Je vond al enkele richtprijzen in dit artikel, maar de precieze prijs van dakwerken is onder meer afhankelijk van de totale dakoppervlakte, de gekozen materialen en uiteraard van welke werken je precies laat uitvoeren. Door allerlei subsidies voor het isoleren van een dak kan je flink wat besparen op de eindfactuur.

Wil je een nieuw dak laten plaatsen door een vakman? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen bij professionele dakdekkers. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de interessantste aanbieding kiezen.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.