Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakvernieuwen.nl
banner image

Dakkapellen: prijs & mogelijkheden

Een dakkapel zorgt voor extra ruimte en heel wat meer lichtinval. Ze zijn erg betaalbaar en te verkrijgen in verschillende uitvoeringen. In dit artikel ontdek je de mogelijkheden, voordelen, prijs en plaatsing van dakkapellen.

 

Voordelen van dakkapellen

dakkapellen voordelen Verreweg het grootste voordeel van een dakkapel zijn de extra vierkante meters beloopbare meters ruimte die er ontstaan.

Zeker als uw hellend dak niet al te steil is. Een dakkapel schept mogelijkheden tot het creëren van een of meerdere kamers onder het dak waarin linnenkasten kunnen staan en u vrijelijk kunt lopen.

Een kamer met een dakkapelvenster heeft zijn eigen karakteristieke lichtinval en is geschikt als werkruimte of atelier. Ondanks dat de huizenprijzen het niet goed doen brengt over het algemeen de plaatsing van een dakkapel tevens een waardevermeerdering van de woning met zich mee.

Het huis gaat immers meer bruikbare vierkante meters tellen en dat is altijd voordelig bij eventuele verkoop. Iets waar we niet snel bij stilstaan is dat een dakkapel ook een extra vluchtweg is bij brand. Het is moeilijk in nood door een sponning van een dakraam te geraken.

Zeker als deze niet zo groot is kunt u er vaak niet eens goed door. Met de grote ramen als die in een dakkapel stapt u zonder problemen het dak op.

 

Prefab dakkapel of dakkapel op maat

Wanneer we een dakkapel door een aannemer vanaf nul op het dak laten opbouwen, spreken we van een traditionele dakkapel en wanneer hij kant en klaar met een kraan op het dak wordt gezet is het een prefab dakopbouw. Er is geen speciale reden die maakt dat een traditionele dakkapel beter zou zijn dan een prefab of andersom. De keuze voor een van de twee is volkomen budget-, smaak, en situatie afhankelijk.

We zetten de meest in het oog lopende verschillen voor u op een rijtje:

  • Een prefab dakkapel is binnen een dag geplaatst terwijl een op het dak opgebouwde opbouw meerdere dagen in beslag neemt.
  • Een prefab is gemaakt van lichte materialen zodat ze op meerdere typen dak geplaatst kan worden.
  • Met een traditionele dakkapel kan er meer aan uw speciale wensen worden voldaan en is de afwerking vaak beter.
  • De prijzen tussen de beide dakkapellen liggen nogal uiteen waarbij de prefab door het gebruik van het lichtere materiaal en kortere arbeidstijd als goedkoopste uit de bus komt.

plaatsing van dakkapellen

 

Dakkapellen: prijs

Een kleine maat dakkapel van 250 cm breed en 150 cm hoog liggen gemiddeld tussen de € 3000,- en € 5000,-. Hierbij is hout het goedkoopst. Een gelijke maat prefab dakkapel heeft u voor rond de € 4000,- en een dakkapel van polyester is het duurst. Per strekkende meter in de breedte moet u rekening houden met een prijstoename van € 750,- per meter. Het is verstandig om prijzen op maat aan te vragen bij verschillende bedrijven. Vraag hier gratis & vrijblijvend offertes op maat bij verschillende dakdekkers.

 

Plaatsing

We noemden de snelle plaatsing van de prefab dakkapel al onder de verschillen. In tegenstelling tot een traditionele dakkapel wordt een prefab dakkapel volledig in de fabriek gemaakt. Het plaatsen van een prefabdakkapel gaat vervolgens als volgt: tussen 7 en 8 uur ’s morgens arriveert de ploeg.

Ze beginnen direct met de plaatsbepaling, het weghalen van de pannen en het uitzagen van het dak. Indien nodig worden er constructieve aanpassingen aan het dak gepleegd en stutten gezet. Zodra tegen 11 uur de kraan met de dakkapel er aan komt kan deze de dakkapel direct in het gat gezet worden.

Traditionele dakkapellen worden ter plekke op uw dak gemaakt en daardoor kan men moeilijk een exacte levertijd afspreken. Tijdens de bouw wordt het gat in het dak dicht gemaakt met een stuk zeil en u moet rekening houden met een totale klustijd van een week of langer.

Buitenwerks wordt hij volledig afgewerkt afgeleverd en binnenwerks hangt af van de gemaakte afspraak tussen u en de aannemer.

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.