Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakvernieuwen.nl
banner image

Extensief groendak

Een extensief groendak is een ecologische dakbedekking met kleine groene planten zoals vetplantjes, mossen, … Hiermee heb je een uniek dak dat bovendien ook nog eens goed is voor het milieu. Ontdek hier de voordelen en prijzen van een extensief groendak.

Ga snel naar: 
Prijs
Voordelen
Subsidies
Ontvang gratis offertes

 

Wat is een extensief groendak?

Een extensief groendak is een soort groendak van minder dan 15 cm dik. Ze vereisen weinig onderhoud in vergelijking met de intensief groendaken met struiken en bomen. Daarom zie je ze vaker op daken van particulieren.  Een extensief groene dakbedekking is vooral begroeid met vetplanten zoals sedum, kruiden en lage grassen. Het is geschikt voor zowel een plat dak, als een licht hellend dak.

 

Extensief groendak prijs

De gemiddelde prijs van een extensief groendak bedraagt tussen de 40 euro en de 200 euro per vierkante meter, inclusief btw en montage. Uiteraard hangt deze prijs af van de soort planten die je kiest, de soort dakbedekking en de afmetingen van het dak. Als je van je extensief groendak een echte tuin wil maken, kan de prijs makkelijk oplopen tot 6000 euro. Benieuwd naar de prijs voor jouw dak? Vraag hier gratis info en prijzen op maat aan.

Met een groendak kies je een ecologische en duurzame dakbedekking die 50 à 70 jaar meegaat. Let op, de effectieve levensduur is sterk afhankelijk van het onderhoud en de kwaliteit van het materiaal en de plaatsing.

 

Voordelen van een extensief groene dakbedekking

 • Weinig onderhoud: een extensief groendak vereist weinig onderhoud. Naar vetplanten moet je in de regel weinig omkijken.
 • Unieke uitstraling: een groendak is mooi om naar te kijken. Het geeft je huis een unieke look. Een groendak is tenslotte een echte eyecatcher.
 • Luchtzuiverend: door de vele planten wordt de lucht gezuiverd.
 • Klimaatzuiverend: planten zorgen ervoor dat CO2 wordt omgezet in zuurstof. De vegetatie haalt ook het fijnstof uit de lucht. Bij grote gebouwen zorgen ze er zelfs voor dat het gebouw minder snel opwarmt.
 • Beschermt tegen hevige regen: de planten vormen een buffer tegen regen en vocht.
 • Verhoogt de levensduur: de groene bedekking beschermt het dak tegen UV-stralen. Deze daken kunnen ook gerecycleerd worden. In vergelijking met traditionele daken gaan ze gewoon langer mee.
 • Brandveilig: een groendak beschermt tegen brand.
 • Geluidisolatie: de vetplanten en het gras zorgen voor een geluidsbuffer
 • Goedkoop: het vraagt een gematigde technische kost. Een extensief groendak is daarom relatief goedkoop. Daarnaast zijn er ook lokale en nationale subsidies te verkrijgen, waardoor voor groendaken.

Subsidies voor groendaken

In Nederland kan je in bepaalde gemeentes subsidies krijgen voor groendaken. Trek na bij je gemeente of dit het geval is. De voorwaarden voor de premies zijn altijd heel strikt. Kijk dus goed na of je in aanmerking komt of niet.

extensief groendak op een hellend dak

Vooral Nijmegen, Groningen en Rotterdam geven premies voor groendaken. Hierdoor wordt de prijs van een groendak nog heel wat interessanter.

 

Offertes op maat ontvangen?

Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 gespecialiseerde dakdekkers actief in je buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • gespecialiseerde dakdekkers