Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakvernieuwen.nl
banner image

Dak met asbest reinigen

Op asbestcementen daken kan soms mos aanwezig zijn. Het reinigen ervan houdt grote risico’s in. Asbestvezels kunnen erg schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid. Lees in dit artikel hoe je dit soort daken reinigt op een veilige manier.

 

Gevaar van asbestdaken reinigen

Een dak met oude leien of golfplaten kan asbest bevatten. Wil je een dergelijk asbestcementen dak ontmossen of reinigen? Ga dan zeker niet zelf aan de slag. Een asbestdak reinigen met een hogedrukreiniger is onverstandig. Door de hogedruk komt er een hoge concentratie aan asbestvezels vrij. Wil je toch een proper dak? Vermijd dan zeker om het zelf te doen. Vraag altijd raad aan professionals bij een gespecialiseerde firma.

De levensduur van een asbestcementdak is ongeveer 50 jaar. Na 20 jaar bestaat de kans dat de asbestvezels loskomen. Dan is er gevaar voor je eigen gezondheid en die van anderen. Laat een dergelijk dak na die periode controleren door een aannemer.

 

Hoe dak met asbest reinigen of ontmossen

Het enige wat je echt kan doen om asbestdaken te reinigen, is de dakbedekking vernieuwen. Dat komt omdat er -helaas- geen milieuvriendelijk of veilig alternatief bestaat om dergelijke daken te reinigen. Reinigen zal spijtig genoeg het loskomen van asbestvezels in de hand werken. In principe heb je twee keuzemogelijkheden. Ofwel laat je het mos op je asbestdak zoals het is, ofwel vernieuw je de dakbedekking.

 

Prijs asbestdak reinigen

Zoals hierboven aangehaald, mag je een asbestdak niet reinigen. De enige oplossing voor een nieuw proper dak, is een nieuwe dakbedekking. De prijzen zijn afhankelijk van het gekozen materiaal en de exacte werkzaamheden die moeten verricht worden.

Voor nieuwe dakpannen zonder isolatie, mag je rekenen op € 120 à € 200 / vierkante meter. Voor een nieuw dak met leien, reken je best op € 300 à € 400 / vierkante meter. Omwille van de hoge kosten, is het aan te raden om offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven, om prijzen beter te kunnen vergelijken. Dankzij dakvernieuwen.nl doe je dit gratis & vrijblijvend via onze offerteservice:

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een erkend dakreiniger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.